Olla » Uutisemme » Kollaasi: Marraskuu

Kollaasi: Marraskuu

Kollaasi on kuukausittainen kooste Ollan kuulumisista. Marraskuussa pinnalla oli kiertotalous, työympäristöt ja virtuaalitodellisuus. Talvista kuukautta valaisi kirjaimellisesti maisemapylväs Viäntö ja uusi Variston sähköasema.

Forssan monitoimikeskus Akvarellille kultaa London Design Awardseissa


London Design Awards on kansainvälinen suunnittelukilpailu, joka palkitsee vuosittain innovatiivisia ja vaikuttavia suunnitteluprojekteja ympäri maailman. Akvarelli voitti kultaa arkkitehtuurisuunnittelun Institutional-kategoriassa. Kyläyhteisöä muistuttava oppiympäristö on saanut kansainvälistä tunnustusta ennenkin ollen ehdolla muun muassa maailman parhaaksi koulurakennukseksi tämän vuoden World Design Architecture Festivalilla.

Lue lisää London Design Awardseista ja palkitusta Akvarellista täältä.

Kuva: Martin Sommerschield

Miten työympäristöstä tehdään yrityksen menestystekijä? Ollan Virve Penttilä puhumassa kiinteistöalan ammattilaisille


Palvelumuotoilija ja työympäristökehittämisen asiantuntija Virve Penttilä piti puheenvuoron Helsingissä Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinkon järjestämässä Kiinteistö- ja työympäristöjohtamisen seminaarissa. Virven esitys ”Työympäristöt osana työntekijäkokemusta” käsitteli kahden keskeisen tekijän – työympäristön ja työntekijäkokemuksen – tavoitteellista kehittämistä yrityksen liiketoiminnan näkökulmasta.

Työympäristö toimii sekä strategisena johtamisen välineenä että työyhteisön kotina. Ymmärrys työympäristön tärkeydestä auttaa parantamaan keskeisiä liiketoiminnan tekijöitä, kuten työn sujuvuutta, yrityksen houkuttelevuutta ja työntekijöiden hyvinvointia.

Kuva: Jenni Wiiala

Olla Helsingin kiertotalousklusterin asiantuntijavieraana

Helsingin kiertotalousklusterin marraskuisessa aamukahvitilaisuudessa keskusteltiin ikkunalasien uudelleenkäytön mahdollisuuksista. Ollan arkkitehti Laura Vara ja sisustusarkkitehti Tea Ellala sekä Noste.ion Katri Eerola esittelivät Kaikukatu 3 -peruskorjaushankkeen, jossa 600 käyttöikänsä päähän tullutta ikkunaa muutetaan lasiseiniksi.

Lue lisää Kaikukatu 3:sta ja ikkunoiden muodonmuutoksesta täältä.

Ollan 3D-graafikko Jyri Jernström: VR-malli kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa

Havainnekuvat ovat olennainen osa arkkitehtuurista viestimistä. VR-malli on vapaa perinteisen valokuvan rajoitteista ja mahdollistaa monimutkaistenkin tilasarjojen tarkastelun.

Lue täältä Ollan 3D-graafikko Jyri Jernströmin ajatuksia siitä, miten virtuaalitodellisuus ei muuta ainoastaan tapaamme esittää suunnitelmia, vaan myös suunnittelua itsessään.

”Puretaan ajattelumalleja, ei rakennuksia” – Bratislav Toskovic puhujavieraana SHARE Serbiassa

SHARE Serbia on kansainvälinen arkkitehtuuri- ja teknologiafoorumi, joka kokoaa yhteen alan päättäjiä, vaikuttajia ja visionäärejä. Belgradissa marraskuun puolivälissä järjestetty konferenssi sisälsi ajatuksia herättäviä keskusteluja, asiantuntijoiden vetämiä työpajoja sekä maa- ja alarajoja ylittäviä verkostoitumismahdollisuuksia.

Ollan partneri ja johtava arkkitehti Bratislav Toskovic piti tapahtumassa puheenvuoron ”From a Bystander to a Trendsetter”. Serbiasta kotoisin olevan Bratislavin esitys käsitteli Helsingissäkin paljon huomiota saaneen Kaikukatu 3:n muodonmuutosta unohtuneesta toimistotalosta vetovoimaiseksi katseenvangitsijaksi.

Kuva: SHARE Serbia

Savilahden loistava maamerkki – maisemapylväs Viännön erikoisvalaistus valmistui

Ollan suunnittelema Viäntö-maisemapylväs on varustettu Rambollin valostudion suunnittelemalla dynaamisella erikoisvalaistuksella, joka korostaa pylvään muotoja. Iltaisin maisemapylväs valaistaan lämpimällä sävyllä. Keskiyöllä valo muuttuu viileänsävyiseksi, kunnes sammuu auringon noustessa. Valaistu Viäntö on osa Savilahden valaistus-, kulttuuri-, muotoilu- ja taideohjelma Valon kaavaa.

Lue lisää Viännöstä ja muista valaistusohjelmaan kuuluvista vaikuttavista kohteista täältä.

Kuva: Simo Suomalainen

Uusi sähköasema otettiin käyttöön Vantaalla

Ollaa motivoi mahdollisuus tehdä sähköntuotannon kaltaisista yhteiskunnallisesti tärkeistä toiminnoista näkyviä arkkitehtuurin avulla. Vantaan Energia otti käyttöön Variston sähköaseman, joka on suunniteltu toimimaan myös uutena maamerkkinä Kehä 3:n varrella.

Olla on suunnitellut Vantaalle katseen kiinnittäviä sähköasemia ennenkin. Kansainvälisesti palkittuun Länsisalmen sähköasemaan voit tutustua täällä.

Arkkitehtuurielokuvafestivaali täytti Ollan toimiston

Ollalla oli ilo tarjota puitteet HESA-SAFAn (Suomen Arkkitehtiliiton Helsingin osasto) järjestämälle iltatilaisuudelle, jossa alan ammattilaiset pääsivät tapaamaan Ark Rex -arkkitehtuurielokuvafestivaalin tekijöitä, kohtaamaan kollegoita ja inspiroitumaan festivaalien aiheista.

Festivaalin teema oli tänä vuonna utopiat, unelmat ja tulevaisuuden haasteet. Ark Rex:n järjestäjät Tarja Nurmi ja Jonni Roos avasivat festivaalin tarinaa ja tavoitteita, minkä jälkeen elokuvaohjaaja Nico Weber esitteli dokumenttielokuvaansa Inside Prora. Dokumentti kertoo kilometrien pituisen, 1930-luvulla Saksan natsipuolueen lomaparatiisiksi tarkoitetun rakennuskompleksin ainutlaatuisen tarinan.

Miten ihanteet ja haaveet vaikuttavat ajatteluumme, ympäristöömme ja arkkitehtuuriimme? Tutustu Ark Rexiin täällä.

”Saako toimistolle jäädä yökylään?” – Lapset mukaan töihin -päivänä riitti riemua ja hyviä kysymyksiä

Olla sai vieraakseen parikymmentä eri-ikäistä arkkitehtitoimistoon tutustujaa Lapset mukaan töihin -päivänä 23. marraskuuta. ”Työpäivänsä” aikana lapset pääsivät testaamaan VR-laseja, rakentamaan legoilla, etsimään aarteita ja bongaamaan toimistoelämään liittyviä tilanteita ja tavaroita bingopelissä. Koko toimistoa piristäneestä päivästä jäi monta hauskaa muistoa – ja muutama ilmapallo edelleen leijailemaan neuvotteluhuoneisiin.

Kansainvälisenä lasten oikeuksien päivänä järjestetyn tapahtuman tarkoitus on lisätä työelämän lapsi-ja perheystävällisyyttä.

Ei Ollaa ilman Ollia – toimisto juhli 90 vuotta täyttänyttä perustajaansa

Ollan, eli alunperin Arkkitehtuuritoimisto Olli Parviainen Ky:n, perustaja Olli Parviainen kestitsi toimiston väkeä 90-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi. Ollin vuonna 1962 perustama toimisto on vuosikymmenien aikana työllistänyt yli 300 ammattilaista, joista viidelläkymmenellä nykyisellä oli ilo nostaa onnittelumaljat Lauttasaaren Paseossa. Juhlakahvien lisäksi tarjolla oli omistuskirjoituksia Paula Parviaisen kokoamaan kirjaan”Olli Parviainen – Arkkitehdin yhdeksän vuosikymmentä”, joka kuvaa arvostetun arkkitehtuuriosaajan uran ja elämän monia vaiheita.

Kiitos ja onnea Olli! Tutustu toimiston ja sen perustajan tarinaan täällä.