Olla » Uutisemme » Kollaasi: Syyskuu

Kollaasi: Syyskuu

Kollaasi on kuukausittainen kooste Ollan kuulumisista. Syyskuun kollaasi koostuu muun muassa kansainvälisistä palkinnoista, kiertotaloudesta ja kauas ulottuvista perinteistä.

The Loft House palkittiin Australiassa

The Loft House palkittiin Australian merkittävimmässä muotoilutapahtumassa Good Design Awardsissa. Arkkitehtuurisarjassa kilpaillut toimistorakennus sai tunnustuksen erinomaisesta suunnittelusta ja innovatiivisuudesta.

Lue lisää espoolaisrakennuksen menestyksestä täältä.

Kuva: Good Design Awards

Ollan Laura Varan silmiä avaava kolumni kiertotalouden mahdollisuuksista

Paras materiaali on olemassa oleva, toteaa Ollan arkkitehti Laura Vara Rakennuslehdelle kirjoittamassaan kolumnissa. Helsingissä sijaitsevan, 70-luvulla rakennetun toimistotalon peruskorjaus on muuttanut koko suunnittelutiimin suhtautumista materiaalien luovaan uusiokäyttöön.

Lue yhteistyössä Helsingin kiertotalousklusterin kanssa toteutettu artikkeli täältä.

Forssan Akvarelli kilpailee maailman parhaan koulurakennuksen tittelistä

Forssan monitoimikeskus Akvarelli tavoittelee voittoa World Architecture Festivalin Schools-sarjassa. Lisäksi rakennus on palkintoehdokkaana sisustusarkkitehtuurin parhaimmistoa esittelevän Inside Festivalin Education-kategoriassa.

Lue maailman suurimman arkkitehtuurifestivaalin koulusarjan ainoasta suomalaisehdokkaasta täältä.

Kuva: Martin Sommerschield, Kuvio

Kahdesta kulttuurista ammentavan Bratislav Toskovicin haastattelu Arkkitehtilehdessä

Bratislav Toskovic palkittiin keväällä Serbian arkkitehtiliiton elämäntyöpalkinnolla. Tunnustukseen kuului Bratislavin uraa ja ajattelutapaa esittelevä näyttely, joka avasi Belgradin kansainvälisen arkkitehtuuriviikon.

Mutta miten Belgradissa kasvanut ja opiskellut Bratislav aikoinaan päätyi Suomeen? Lue juttu täältä.

Kuva: BINA

Uusia kuvia: Fenniakorttelin Lafter

Lafteria lähemmäs Helsingin ydintä on vaikea päästä. Fenniakorttelissa sijaitseva ravintolatila uudistui ja kirkasti samalla koko rakennuksen sisäätulokokemuksen. Lisätietoa – ja kuvia – tulossa pian!

Kuva: Martin Sommerschield, Kuvio

Lauttasaaren Linnahovi täydentää merellisen kaupunginosan kerroksellista kaupunkirakennetta

Lauttasaareen on valmistunut keskeiselle paikalle Ollan suunnittelema asuinkerrostalo, joka ammentaa kunnianhimoisesti alueen arkkitehtuurista. Lue lisää täältä.

Kuva: Martin Sommerschield, Kuvio

Malja meille: Ollan perinteikkäissä rapujuhlissa oli pinnalla kiitollisuus yhteisöstä

Maailma muuttuu, mutta yksi asia pitää: olennaisinta on ihmiset. Ollan perinteisiin kuuluu jokasyksyiset rapujuhlat, joissa juhlitaan sitä, miten hienossa porukassa saammekaan tehdä töitä.

Ilo ainutlaatuisesta yhteisöstä on kannatellut toimistoa sen alkuajoista lähtien. Ollan perustaja Olli Parviainen summasi pitkän menestyksen salaisuuksia alkuvuonna tehdyssä haastattelussa näin: ”Ajan seuraaminen ja ihmisistä huolen pitäminen ovat olleet aina yrityksen tärkeimpiä arvoja. Ne eivät vanhene koskaan – niistä kiinni pitämällä pärjää myös tulevaisuudessa.” Lue tänä vuonna 90 vuotta täyttäneen (ja tälläkin kertaa rapujuhlissa mukana juhlineen) Ollin ajatuksia ihmisten ja yritystoiminnan kukoistuksen kulmakivistä täältä.