Olla » Työt » Asuminen » Lauttasaaren Linnahovi

Asuinkerrostalo täydentää kunnianhimoisesti Lauttasaaren ajallisesti kerroksellista kaupunkirakennetta

Lauttasaaren Linnahovi

Sijainti: Helsinki
Valmistumisvuosi: 2023
Koko: 5130 brm2
Asiakas: Fincap Oy

Kuvat: Martin Sommerschield

Merellisen Lauttasaaren keskustaan noussut korkeatasoinen asuinkerrostalo täydentää kunnianhimoisesti alueen monimuotoista ja ajallisesti kerroksellista kaupunkirakennetta. Lauttasaaren sillan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan tontin keskeinen sijainti ja pieni koko, täydennysrakentamisen haasteet, hankkeen korkeat laatutasotavoitteet yhdistettynä alueen vahvaan identiteettiin tekivät Linnahovin suunnittelusta erittäin vaativan ja palkitsevan prosessin.

Suunnittelun tavoite oli selkeäpiirteinen, moderni arkkitehtuuri, joka täydentää alueen monimuotoista ja ajallisesti kerroksellista kaupunkirakennetta. Linnahovin arkkitehtuuriin poimittiin viitteitä ympäröivistä rakennuksista ja muotokieleen alueen katulinjauksista. Julkisivumateriaalina robustipintainen punaruskea tiili, strukturoidun julkisivupinnan pystyaiheiset umpipinnat ja ylimmän kerroksen sisäänvedon metallinen fasadi muodostavat vastinparin viereiselle kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle punatiiliselle naapurirakennukselle, johon rakennus rakentuu kiinni.

Suunnittelussa pyrittiin arvokkaaseen, hillittyyn ja aikaa kestävään arkkitehtuuriin, jossa on ripaus veistoksellisuutta. Viistetyt sisäänkäyntisyvennykset sekä tiiliyksityiskohdat ja -limitykset tuovat arkkitehtuuriin pienimittakaavaisuutta, Lauttasaaren henkeä mukaillen. Hankkeen poikkeuksellisen korkea laatutaso läpileikkaa kokonaisuutta: arkkitehtoninen konsepti jatkuu ulkoarkkitehtuurista detaljiikkaan ja julkisivumateriaaleista sisustusratkaisuihin. Myös rakennuksen yhteistiloihin on panostettu: ne sisältävät muun muassa spa-osaston, kuntosalin ja lounge-tilat.

Kohteen sisäpihalla sijaitsevan avokallion lohkareinen muoto on tuotu osaksi pihan jäsentelyä. Vapaamuotoiset muuripintaiset istutusaltaat jakavat pihan toiminnot leikki- ja oleskelualueisiin ja antavat muotonsa myös yhtiön sisäpihan pihatalolle, joka mahdollistaa ulko-oleskelun vuoden ympäri.

Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Lauttasaaressa.

Julkisivu pohjoiseen

Julkisivut luoteeseen ja lounaaseen

Julkisivu etelään