Olla » Uutisemme » Kollaasi: Helmikuu

Kollaasi: Helmikuu

Kollaasi on kuukausittainen kooste Ollan kuulumisista. Helmikuun uutisissa oli pinnalla arkkitehtuurin ja sen ympäristön suhde niin projektitasolla kuin poikkitieteellisessäkin mielessä.

Vantaan Energian uusi sähköasema on arkkitehtoninen vertauskuva sähkön synnylle

Vantaan Energian uusi sähköasema Varistossa otettiin käyttöön jo joulukuussa 2023, mutta sen valmistumista juhlittiin sähköyhtiön järjestämässä tilaisuudessa helmikuun lopussa. Sähköasema vahvistaa merkittävästi alueen sähkönsiirtokapasiteettia. Ollan suunnitteleman aseman arkkitehtuuri ei pelkästään vastaa toiminnallisiin tarpeisiin, vaan tekee rakennuksesta myös paikallisen maamerkin. Konseptin ytimessä on sähkön synty kahden jännitteen kohdatessa. Asema sijaitsee kiireisen Kehä III:n ja rauhallisen peltoaukean välissä – kahden lataukseltaan erilaisen miljöön yhtymäkohdassa.

Lue lisää sähköasemasta ja alueen uudesta maamerkistä täällä.

Integrating Nature into Design -tapahtumassa haastettiin käsitystä luonnon ja arkkitehtuurin suhteesta

Olla haluaa yhdistää laajasti eri alojen osaamista ja tarjota luovan kasvualustan uudelle arkkitehtuuriajattelulle. Integrating Nature into Design -aamupäivän idea oli jälleen haastaa omaa ajatteluamme sekä törmäyttää asiantuntijuutta ja eri näkökulmia. Tilaisuudessa kuultiin oivalluttavia asiantuntijapuheenvuoroja luonnon ja arkkitehtuurin suhteesta aina kaupunkisuunnittelun mittakaavasta mikrobitasolle.

Mikä on suunnittelijan vastuu luontoyhteyden suojelemisen ja myös muiden lajien hyvinvoinnin turvaamisen suhteen? Lue täältä, mitä Ollan Tea Ellala kirjoittaa tapahtuman herättämistä ajatuksista.

Uniikkia asumista Finnträsk-järven rannalla – Ollan suunnittelemalle kerrostalokorttelille rakennuslupa

Olla suunnittelee suunnittelee Kirkkonummen Kurkirantaan Finnträsk-järven rannalle asuinkorttelia, jossa luonto tulee ainutlaatuisella tavalla osaksi asumiskokemusta.

Asuinrakennukset sijoittuvat väljästi vehreän kasvillisuuden lomaan, ja talojen väliin jääviä puita säästetään mahdollisimman paljon. Korttelin kruunaa asukkaiden yhteiskäytössä oleva rantasauna. Kokonaisuuden rakennuttaa EKE-Rakennus.

Lue lisää Kurkirannan järvenrantakorttelista täältä.

Ollan Bratislav Toskovic kolmatta kertaa World Architecture Festivalin tuomaristoon


Singaporessa marras-joulukuun taitteessa järjestettävässä arkkitehtuurin huipputapahtumassa esitellään projekteja 44 kategoriassa. Jokaisessa kategoriassa töitä arvio kolmen hengen tuomaristo. Ollan Bratislav Toskovic arvioi tänä vuonna töitä kategoriassa Completed Buildings – Production, Energy and Logistics.

Mitä tuomarinpesti maailman suurimmalla arkkitehtuurifestivaalilla pitää sisällään? Bratislavin ajatuksia tuomarin tehtävästä voit lukea lisää täältä.