Olla » Työt » Työelämä » Asuntosäätiö

Suomalaisen asumisen asiantuntijan toimistolla sekä työntekijöillä että asiakkailla on kotoisa olo

Asuntosäätiö

Sijainti: Espoo
Valmistumisvuosi: 2020
Koko: 1340 m²
Asiakas: Asuntosäätiö

Kuvat: Suvi Kesäläinen, Gut Studio

Asuntosäätiön ostettua Asokodit koko henkilöstö haluttiin yhdistää saman katon alle. Yhteinen toimisto edellytti kuitenkin suurempia ja toimivampia tiloja. Muutoksessa oli kyse kokonaisvaltaisesta prosessista, johon osallistettiin henkilöstöä alusta lähtien. Projektin tavoite oli uudistaa toimistotilojen lisäksi myös työn tekemisen kulttuuria ajasta ja paikasta riippumattomaksi. Muutoksessa huomioitiin sekä työntekijöiden että yrityksen tarpeet ja vaatimukset.

Tilat jaettiin julkiseen ja yksityiseen puoleen. Asiakkaat pääsevät aula- ja neuvottelutiloihin, muut tilat on tarkoitettu vain työntekijöille. Onnistumisen kannalta tärkeää olivat asiakkaan panostus muutosprosessiin ja henkilöstön kanssa pidetyt työpajat, joiden tulokset näkyvät suoraan kokonaisilmeessä ja toimivuudessa.

Tilaa keskittyä, tavata ja tehdä — vaikka haarahyppyjä

Tiloihin haluttiin sekä rauhallisia työskentelyalueita että yhteisöllistä ja luovaa tilaa. Suunnitteluun tiiviisti osallistunut henkilöstö toivoi hartaasti tilaa, johon kokoontua rennosti isolla porukalla. Työympäristön sydän onkin yhteinen lounge-alue, jossa sijaitsee iso keittiö, yhteinen tauko- ja lounaspaikka sekä wellness-tila puolapuineen ja jumppapalloineen. Lounge-alue on sijoitettu kauas keskittymiseen tarkoitetuista tiloista, joten sen rennompi äänimaailma ei häiritse työntekoa. Yleisesti tiloilta vaadittiin myös joustavuutta muuntautua eri tarpeisiin muuttuvissa tilanteissa. Toiminnallisuus ja monipuolisuus lisäävät työskentelymukavuutta ja viihtyisyyttä. Myös vaativan puhelintyöskentelyn haasteet onnistuttiin takaamaan uusituissa tiloissa.

Suomalaisuus, kodinomaisuus, yhteisöllisyys ja vastuullisuus ovat Asuntosäätiön tärkeitä arvoja. Nämä arvot, kuten myös Asuntosäätiön pitkä ja maineikas historia, tehtiin tiloissa näkyviksi. Kestävyyden ja ajattomuuden nimeen vannovan Asuntosäätiön tiloissa hyödynnettiin paljon vanhoja kalusteita. Samalla tilaan saatiin kerroksellisuutta, joka tuo ilmeeseen paitsi kodinomaisuutta, myös herkullisia pilkahduksia yrityksen historiaan.