Olla » Uutisemme » Kollaasi: Maaliskuu

Kollaasi: Maaliskuu

Kollaasi on kuukausittainen kooste Ollan kuulumisista. Maaliskuussa iloittiin Helsingin vihreää siirtymää vauhdittavan sähköaseman rakennusluvasta sekä Forssan monitoimikeskuksen kansainvälisestä näkyvyydestä.

Ollan suunnittelema sähköasema on merkittävä osa Helsingin vihreää siirtymää

Ollan energiayhtiö Fingridille suunnittelema Vanhankaupungin sähköasema sai maaliskuussa rakennusluvan. Fingridillä, Helenillä ja Helsingin kaupungilla on käynnissä merkittävä kaapeliyhteyshanke, jonka on tarkoitus vastata pääkaupungin kasvavaan sähköntarpeeseen ja edistää vihreää siirtymää. Yksi hankkeen näkyvimmistä osista on Vanhankaupungin Energiakortteliin sijoittuva uusi sähköasema. Uuden aseman ja Vantaan Länsisalmen sähköaseman välille asennetaan 12 kilometria pitkä 400 kilovoltin kaapeli, jota pitkin Vantaalta voidaan johtaa sähköä Helsinkiin.

Yhteyden rakentaminen aloitettiin viime joulukuussa ja sen on määrä valmistua 2026. Lue täältä, miten hanke auttaa Helsinkiä siirtymään ympäristöä huomattavasti vähemmän kuormittavaan energiajärjestelmään.

Forssan Akvarelli isosti esillä arkkitehtuurin ykkösjulkaisuihin lukeutuvassa The Planissa


Forssan monitoimikeskus Akvarelli on kylämäinen oppilaitos, joka tarjoaa päivittäin innostavan oppiympäristön yli 800 lapselle ja nuorelle. Aiemminkin kansainvälistä kiinnostusta herättäneestä monitoimikeskuksesta julkaistiin maaliskuussa laaja artikkeli The Planissa, yhdessä markkinoiden arvostetuimmista arkkitehtuurilehdistä.

Lehden digiversiota pääset lukemaan täältä.

Uudistunut Fennia-kortteli täytti vuoden – vuosi sitten valmistunut kattava remontti aloitti arvokorttelin tarinassa uuden luvun

Fennia-kortteli on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva rakennuskokonaisuus, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1800-luvun lopulta. Olla oli alusta asti mukana hankkeessa, joka alkoi laajasta keskusta-alueen tarkastelusta ja kiteytyi sekä tilaajan että kaupunkilaisten tarpeiden kartoituksen myötä ainutlaatuisen korttelin uudistamiseen.  

Kattavan uudistushankkeen näkyvimmät osat ovat korttelia halkovan keskibulevardin kokonaisvaltainen muutos sekä kahden näyttävän ravintola-alueen luominen.

Lue täältä, miten historiallinen kortteli herätettiin henkiin.

Ollan toimistolla järjestetyssä elokuvaillassa valokeilassa oli puuarkkitehtuuri

Olla tarjosi jälleen puitteet kiinnostaville kohtaamisille ja keskusteluille, kun Helsingin SAFA järjesti alan ammattilaisille tarkoitetun arkkitehtuurielokuvien illan. Tapahtumassa esitettiin puuarkkitehtuuriaiheisia lyhytelokuvia, minkä lisäksi illan aikana oli mahdollista tavata elokuvissa esiteltyjen rakennusten suunnittelijoita.

Tilaisuus jatkoi HESA-SAFA:n elokuviin ja arkkitehtuuriin liittyvien elokuvia esittävien tapahtumien sarjaa, joiden tapahtumapaikkana Ollan toimisto on toiminut ennenkin.