Olla » Työt » Asuminen » Taivallahti Kasarmi & Taivallahti Loft

30-luvun funktionalismin helmi kirkastettiin kattavalla peruskorjauksella 

Taivallahti Kasarmi & Taivallahti Loft

Taivallahti Kasarmi
Sijainti: Helsinki
Valmistumisvuosi: 2016
Koko: 14000 m²
Asiakas: Auratum Asunnot Oy

Taivallahti Loft
Sijainti: Helsinki
Valmistumisvuosi: 2017
Koko: 2400
Asiakas: Auratum Asunnot Oy

Taivallahden autokomppanian kasarmi on 30-luvun funktionalismin kirkas helmi. Asemakaavalla suojeltu kokonaisuutta päästiin kehittämään kahdessa eri hankkeessa.

Taivallahden Kasarmi -hankkeessa kasarmin tiloja uudistettiin muun muassa hoivakodille ja supermarketille. Kokonaisuudesta muodostui monipuolisia palveluja tarjoava kortteli, johon kuuluu liiketilojen ja ravintolan lisäksi nuorisotiloja ja Töölön kirkkoherranvirasto.

Taivallahden Kasarmi Loft -hankkeessa autokomppanian suojeltuun rakennuskokonaisuuteen kuulunut korjauspaja ja kaartin soittokunnan tiloinakin toiminut rakennus sai sisäänsä 23 tasokasta ja persoonallista asuntoa. Suojeltuun julkisivuun tehtiin harkiten muutoksia, jotka mahdollistavat ainutlaatuisen asumisen Töölössä: asunnoista puhkottiin ulko-ovet suoraan omille terasseille ja pikkupihoille. Suurta huomiota kiinnitettiin myös asuntoratkaisujen toimivuuteen ja tilalliseen laatuun.

Suojellun rakennuksen suunnittelutyö tehtiin tiiviissä yhteistyössä käyttäjien ja viranomaisten kanssa, lopputuloksena rakennuksen ominaispiirteet säilyttänyt kortteli, joka jatkaa uutta elämäänsä puhdistetuin kasvoin.