Olla » Työt » Työelämä » Suomen Apteekkariliitto

125-vuotias liitto sai uudistunutta kulttuuriaan tukevan työympäristön

Suomen Apteekkariliitto

Sijainti: Helsinki
Valmistumisvuosi: 2022
Asiakas: Suomen Apteekkariliitto

Kuvat: Martin Sommerschield, Kuvio

Toimistomme ja Apteekkariliiton yhteistyö alkoi jo puoli vuosikymmentä sitten, kun tutkimme mahdollisuutta peruskorjata yrityksen vanhana kotina toiminut arvokiinteistö. Samalla henkilökunnan kanssa kartoitettiin yritykselle uusia toiminta- ja työskentelytapoja. Työpajojen ja kyselyiden kautta kirkastunut näkemys tavoitelluista muutoksista johti lopulta päätökseen etsiä Apteekkariliitolle kokonaan uudet tilat.

Suunnittelua ohjasi yrityksen tahto uudistaa työskentelytapojaan ja -kulttuuriaan. Onnistuminen varmistettiin toistuvien suunnitelmaesittelyiden avulla: Apteekkariliiton osaajailta saatiin jatkuvaa palautetta, joiden mukaan suunnitelmia tarkennettiin. Työympäristöön luotiin kalustukseltaan, äänimaailmaltaan ja tunnelmaltaan vaihtelevia tiloja, jotka vastaavat erilaisiin työskentely- ja vuorovaikutustarpeisiin. Toimisto on kokoontumisen, ajatusten jakamisen ja yhteistyön vaalimisen paikka. Samalla se ottaa kattavasti huomioon hybridityön vaatimukset: Keskittymistä tukevien työskentelyalueiden lisäksi tiloista löytyy sopivia soppia videopuheluita ja yksityisiä keskusteluja varten. Lämminhenkiset kokoontumistilat, kuten koko väen yhteen kokoava keittiöalue sekä esimerkiksi ideointiin mainiosti soveltuvat viihtyisät vetäytymistilat, houkuttelevat etätöistä toimistolle. Apteekkariliiton tiloissa on myös studiotila, jossa nauhoitetaan opetusmateriaaleja ja tiedotustilaisuuksia.

Uudistuksen lopputuloksena toimiston rooli yhteisön tukipilarina sekä innostumisen ja inspiroitumisen tyyssijana vahvistui. Käyttäjät ovat olleet työympäristöönsä ihastuneita, ja tilojen on koettu tukevan työntekoa erinomaisesti.

Avara ympäristö tekee kunniaa sekä liiton nykyiselle vahvalle brändille että alan pitkälle historialle. Tilat suunniteltiin katse tiukasti tulevaisuudessa, mutta lounge-tiloissa pääsee tunnelmoimaan myös mennyttä: vitriinit vanhoine lääkepulloineen ja -tarvikkeineen mahdollistavat kiehtovat kurkistukset apteekkarialan historiaan.