Olla » Työt » Työelämä » Keskustakorttelin yrityksen edustustilat

Arvotalon huoneisto uudistettiin kuvastamaan rakennuksen historiaa ja palvelemaan muuntojoustavana edustustilana

Keskustakorttelin yrityksen edustustilat

Sijainti: Helsinki
Valmistumisvuosi: 2022
Koko: 200 m²

Yrityksen edustustilat Grönqvistin talossa Pohjoisesplanadilla saivat perusparannushankkeessa uuden raikkaan ja aikakaudelleen ominaisemman ilmeen. Helsingin ydinkeskustan uusrenessanssikokonaisuuteen kuuluvan rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokaan kiinteistön huoneisto kunnostettiin rakennuksen arvoa ja aikakauden ominaispiirteitä vaalien.

Edustustilasta haluttiin yhtenäinen, aikaa kestävä kokonaisuus, jossa kaikki tilat linkittyvät toisiinsa luontevasti. Tilan yhtenäinen kiinto- ja irtokalustuskokonaisuus tekee tilasta muuntojoustavan: tila toimii luontevasti työskentely, neuvottelu ja juhlatilana. Tilaan suunniteltu valmistuskeittiö toimii käytössä isommissakin tilaisuuksissa ja neuvotteluhuoneen erkkeristä voi ihailla näköalaa aina Kauppatorille asti.

Klassiset, aikaa kestävät väri- ja materiaalivalinnat tuovat esille tilan loistoa. Tilaajan taidevalikoimasta valittu taide on tilassa merkittävässä roolissa, ja kalusteiden verhoilukankaat mukailevat valittujen taideteosten sävymaailmaa.

Vuonna 1883 valmistunut kiinteistö oli täynnä yllätyksiä, mikä korosti suunnittelijan ja työmaan välisen kommunikaation tärkeyttä. Aikakausien kerrostumat saivat näkyä lopputuloksessa ja suunnitteluratkaisuja pohdittiin työn edetessä. Lopputuloksena sielukas tila sai uuden, historiaa kunnioittavan ja käyttöä aidosti palvelevan ilmeen: toteutus seurasi huolellisesti laadittuja suunnitelmia ja suunnitteluvaiheessa tehdyt havainnekuvat ja visualisoinnit osoittautuivat lopputulosta tarkasti kuvaaviksi.