Olla » Uutisemme » Kollaasi: Toukokuu

Kollaasi: Toukokuu

Kollaasi on kuukausittainen kooste Ollan kuulumisista. Toukokuun uutiskatsaus tarjoaa myös mainion tilaisuuden kiittää monia onnistumisia sisältäneestä vuosipuolikkaasta ja toivottaa hyvää kesää.

FIN02-datakeskuksen rakennustyöt etenevät vauhdilla Espoossa – toiselle keskukselle lupa Kouvolaan


AtNorthin rakennuttaman FIN02-datakeskuksen rakennustyöt etenevät vauhdilla Espoon Sinimäentiellä. Hankkeelle haettiin kaksi erillistä rakennuslupaa, joilla rakennustyöt voitiin aloittaa jo alkuvuodesta 2024. Ollan suunnitteleman keskuksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

AtNorth on saanut rakennusluvan myös Kouvolan Myllykosken datakeskushankkeelle. Myllykoski on vanha paperitehdasalue, jonka tarinassa alkaa megaluokan datakeskushankkeen myötä uusi ajanjakso. Rakennustyöt valmistuvat kesällä 2025. Keskuksen tuottama hukkalämpö tulee tarjoamaan alueen asukkaille lämmitystä ja kuumaa vettä.

AtNorthin FIN04-keskus Myllykoskella
FIN02-keskus Espoossa

Forssan monitoimikeskus Akvarelli maailman suurimmassa arkkitehtuurimediassa Archdailyssa

Ollan suunnittelemasta monitoimikeskuksesta julkaistiin toukokuussa esittely kansainvälisesti arvostetussa Archdailyssa, joka tavoittaa kuukausittain yli 10 miljoonaa lukijaa.

Forssan monitoimikeskus on kyläyhteisöä muistuttava oppimisympäristö, joka palvelee päivittäin yli 800 käyttäjää. Yhden ison rakennuksen sijaan useammasta talosta koostuvassa kokonaisuudessa toimii yhtenäiskoulu, päiväkoti ja erityisopetuksen palveluita.

Forssan kaikkien aikojen suurin rakennushanke ammensi ylpeästi alueen historiasta. Tiiliverhoiltu rakennus on moderni jatkumo vanhan teollisuuskaupungin rakennuskannalle. Lisäksi Akvarellin pinnoissa on hyödynnetty printtikuoseja, joita suunniteltiin Finlaysonin kaupunkiin 50-luvulla perustamassa painokangasateljeessa.

Lue Archdailyssa julkaistu esittely täältä.

Olla muokkasi postmodernista toimistotalosta toimivan ja hengittävän työympäristön

Olla on kehittänyt Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevaa Valimotie 17-19 -toimistorakennusta jo usean vuoden ajan. Tuorein tilamuutos keskittyi 90-luvulla rakennetun talon kolmanteen kerrokseen, jossa sijaitsee vuokralaistilojen lisäksi useita Ollan suunnittelemia yhteiskäyttötiloja.

Muutoksessa taloa jäsenneltiin niin, että erikokoisten tilojen välille syntyy jatkumoita ja niiden väliin jää kevyttä läpinäkyvyyttä. Muutostyöt sisälsivät uudet lasiseinäelementit, huonepinnat ja irtokalustesuunnitelman. Sekä värimaailmassa että kalustuksessa huomioitiin postmodernin rakennuksen alkuperäinen henki.

Olla toivottaa hyviä lomia – kesäkuukausien yhdistelmä-Kollaasi ilmestyy elokuussa

Heinäkuussa Olla lomailee – ja suosittelemme sitä muillekin. Esimerkkiä hienosti näyttävät aasit ikuistettiin Billnäsissä, missä Olla vietti ruukkiarkkitehtuurin, suklaan ja seikkailujen täyteistä kesäpäivää. Siitä ja muista kesän kuulumisista elokuussa julkaistavassa, kesä- ja heinäkuun uutiset summaavassa Kollaasissa.

Siihen asti: aurinkoa, lepoa ja toteen käyviä kesähaaveita!